Pagaminta iš:
Tegul šis patiekalas tampa jūsų savaitgalio džiaugsmu. Balta vištienos mėsa puikiai dera su baltu vynu, o ištroškinta kartu su daržovėmis ir grikiais taps gardžiu vieno puodo patiekalu.
4 porcijos
Sudedamosios dalys:
- 4 vištienos šlaunelės
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 2 morkos
- 120 ml aliejaus (kepimui)
- 200 g garintų grikių kruopų
- 140 ml balto sauso vyno
- 1 arb. š. druskos
- ½ arb. š. maltų pipirų
Paruošimas:
Susmulkinkite svogūnus ir česnakus. Griežinėliais supjaustykite morkas.
Dideliame nesvylančiame puode, įpylę aliejaus, 3–4 min. pakepinkite svogūnus, česnakus ir morkas, kol suminkštės.
Į tą patį puodą sudėkite vištieną, sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite 10 minučių. Tada paukštieną užberkite sausais grikiais ir viską sumaišykite. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų, suberkite druską, pipirus ir kaitinkite kol užvirs vanduo. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 45 min., kol grikiai sugers skystį ir suminkštės. Vyną supilkite, kai didžioji dalis vandens jau bus susigėrusi. Tiekite su mėgstamomis salotomis.
Pagaminta iš:
Pagaminta iš: