INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
500 mililitrų | vandens (arba sultinio) | |
300 gramų | vištienos filė | |
300 gramų | grikių | |
2 vienetai | morkų (nedidelių) | |
1 vienetas | svogūnų | |
1 pundelis | petražolių | |
3 skiltelės | česnako | |
0.5 šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių (arba saldžiosios, nebūtina) | |
pagal skonį | prieskonių vištienai | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | maltų juodųjų pipirų | |
KEPIMUI: | ||
1 šlakelis | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti vištienos prieskoniais.
2.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti vištienos gabaliukus ir apkepti. Tuomet atidėti.
3.
Susmulkinti svogūną nedideliais gabaliukais, morką supjaustyti plonais šiaudeliais.
4.
Į puodą įpilti aliejaus, suberti svogūną ir apkepti iki kol kiek suminkštės, tuomet suberti morkas, įspausti česnako ir pakepti apie 2 minutes. Sudėti vištieną ir kelias minutes pakepinti.
5.
Grikius perplauti ir suberti į puodą su daržovėmis, supilti vandenį, pabarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais ir išmaišyti. Uždengti puodą dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
6.
Petražoles pasmulkinti ir pabarstyti troškinį prieš tiekiant.