Grikių troškinys su vištiena

Grikių patiekalai
Grikių troškinys su vištiena
INGREDIENTAI:
 
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
500 mililitrų vandens (arba sultinio)
300 gramų vištienos filė
300 gramų grikių
2 vienetai morkų (nedidelių)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba saldžiosios, nebūtina)
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
KEPIMUI:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti vištienos prieskoniais.
2.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti vištienos gabaliukus ir apkepti. Tuomet atidėti.
3.
Susmulkinti svogūną nedideliais gabaliukais, morką supjaustyti plonais šiaudeliais.
4.
Į puodą įpilti aliejaus, suberti svogūną ir apkepti iki kol kiek suminkštės, tuomet suberti morkas, įspausti česnako ir pakepti apie 2 minutes. Sudėti vištieną ir kelias minutes pakepinti.
5.
Grikius perplauti ir suberti į puodą su daržovėmis, supilti vandenį, pabarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais ir išmaišyti. Uždengti puodą dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
6.
Petražoles pasmulkinti ir pabarstyti troškinį prieš tiekiant.