Tai patiekalas, kurį skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą. Grikių makaronai su daugiau baltymų, vištiena, avinžirniai, fetos sūris - puikūs baltymų šaltiniai. Viduržemio jūra dvelkiantis derinys pradžiugins pietaujant. Be to jam paruošti užtruksite vos kelias minutes!
3-4 porcijos
- 250 g baltyminių grikių miltų makaronų fusilli
- 150 g virtos vištienos krūtinėlės
- 100 g konservuotų avinžirnių
- 12 saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių
- 24 alyvuogės (pvz. Kalamon)
- 100 g fetos sūrio
Bazilikų padažui:
- 12 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 4 valg. š. balzaminio acto
- 2 valg. š. klevų sirupo
- 2 skiltelės česnako
- 16 lapelių šviežio baziliko
- Druskos
- Juodųjų pipirų
Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais, fetą sutrupinkite, saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite, alyvuoges perpjaukite pusiau.
Paruoškite padažą. Susmulkinkite baziliko lapelius. Tuomet į nedidelį užsukamą stiklainį supilkite aliejų, actą, sirupą, įspauskite česnaką, suberkite baziliką, pagardinkite druska, pipirais ir, užsukę dangtelį, gerai išplakite.
Išvirus makaronams juos nusunkite, sumaišykite su paruoštu padažu. Tuomet suberkite vištieną, avinžirnius, saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges ir išmaišykite. Paserviruokite dubenyse ir ant viršaus užberkite fetos sūrio.