Pagaminta iš:
Turbūt kiekvienuose namuose šaldiklyje rastume šaldytų žirnelių. Kartu su grikių makaronais ir naminiu svogūnų pagardu jie gali tapti tikru delikatesu, kuriam paruošti prireiks 25 minučių.
2 porcijos
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus kepimui
- 2 dideli raudonieji svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- 1 šakelė rozmarino
- 30 ml balzaminio acto
- 15 ml klevų sirupo
- Druskos
- Pipirų
- 125 g grikių miltų makaronų
- 125 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 40 g tarkuoto kietojo sūrio
Paruošimas
Pirmiausia ruoškite svogūnų pagardą. Plonomis juostelėmis susmulkinkite svogūną, jį suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite apie 10 minučių ant vidutinės kaitros, tuomet įspauskite česnako skilteles ir susmulkintus rozmarinus, išmaišykite. Pakepkite viską lengvai maišydami 5 minutes, tuomet supilkite actą ir klevų sirupą ir palikite troškintis ant mažos kaitros dar 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Iki virimo pabaigos likus 3 minutėms suberkite žirnelius. Nukoškite makaronu su žirneliais, sumaišykite su svogūnų pagardu bei kietuoju sūriu ir patiekite.
Pagaminta iš:
Pagaminta iš: