Pagaminta iš:
Grikiai taps jūsų didžiausia paslaptimi ruošiant maltinukus – dėl jų maltinukai tampa itin purūs ir lengvi. Kalakutiena ir grikiai gardžiame paprikų ir morkų padaže gali būti paruošti iš vakaro ir pašildyti kitą dieną.
4 porcijos
- 100 g grikių virimo maišelyje
- 500 g maltos kalakutienos
- Druskos
- Pipirų
- 2 kiaušiniai
- 8 valg. š. alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
- 1 didelis svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 1 raudonoji paprika
- 2 vidutinės morkos
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus kepimui
- 1 daržovių sultinio kubelis
- 30 g pomidorų pastos
- 200 ml vandens
- 200 ml liesos grietinėlės
- Svogūno laiškų papuošimui
Paruošimas:
Grikius išvirkite, atvėsinkite. Sumaišykite su kalakutiena, druska, pipirais, kiaušiniais ir suformuokite kotletukus. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4 minutes.
Ruoškite padažą. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, papriką ir morką supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir česnakus, kepkite 3-4 minutes, kol suminkštės. Tuomet suberkite paprikas ir morkas ir kepkite 5 minutes. Sutrupinkite sultinio kubelį, sukrėskite pomidorų pastą, supilkite vandenį ir troškinkite viską ant mažos kaitros 10 minučių. Tuomet supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 3 minutes.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Padažą supilkite į sandarų orkaitei tinkamą indą su dangčiu (jei dangčio neturite – naudokite foliją). Įmaišykite grikių ir kalakutienos kotletukus. Uždenkite ir pašovę į orkaitę kepkite 30 minučių.
Pagaminta iš:
Pagaminta iš: