Pagaminta iš:
Dažnas lietuvis valgo per daug mėsos ir per mažai daržovių. Šie grikių maltinukai yra itin gardūs, lengvi bei pilni daržovių. Pasiruoškite jų daugiau ir nereikės sukti galvos, ką patiekti vakarienei.
3–4 porcijos
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 2-3 garbanotųjų kopūstų lapai
- 1 vidutinė morka
- 2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (batatai)
- 180 g grikių kruopų
- 700 ml vandens
- 1 arb. š. druskos
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ arb. š. maltų pipirų
Paruošimas:
Supjaustykite svogūną, česnakus, garbanotąjį kopūstą, sutarkuokite morką. Batatus nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir pavirkite 15–20 min., kol suminkštės. Išvirtus sutrinkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sausus grikius pakepinkite puode apie 5 min. nuolat maišydami. Tada užpilkite kruopas vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite. Vandeniui užvirus, ugnį sumažinkite ir virkite, kol grikiai sugers vandenį ir suminkštės – užtruks apie 12 minučių.
Kol grikiai virs, į keptuvę įpylę aliejaus ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūnus. Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, morkas, kopūstus ir patroškinkite dar 5 minutes. Troškintas daržoves sumaišykite su grikiais ir batatais, pagardinkite druska ir pipirais.
Suformuokite kotletukus. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Orkaitėje kepkite 20 min. vieną pusę, paskui apverskite ir dar 20 min. – kitą, kol lengvai apskrus.
Pagaminta iš:
Pagaminta iš: