Pagaminta iš:
Grikiai itin tinka tiems, kurie ruošiasi pietus į darbą. Kitaip nei ryžiai – grikiai nesulimpa, todėl jų skonis ir konsistencija patiekaluose visada tolygi. Su daug daržovių ir virta vištiena gausime maistingus pietus visai šeimai.
2-3 porcijos
- 100 g grikių kruopų
- 12 žaliųjų alyvuogių be kauliukų
- 1 raudona paprika
- ¼ brokolio
- ½ raudonojo svogūno
- 40 g lukštentų moliūgų sėklų
- 100 g virtos vištienos krūtinėlės
Padažui:
- pluoštas krapų
- 1 žaliosios citrinos sultys
- 2 valg. š. baltojo vyno acto
- 5 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ arb. š. juodųjų pipirų
- ½ arb. š. druskos
Paruošimas:
Pagal instrukciją išvirkite grikius. Alyvuoges, papriką, brokolį, svogūną susmulkinkite. Vištieną supjaustykite kubeliais. Sudėkite visus ingredientus į didelį indą kartu su atvėsintais grikiais ir gerai sumaišykite. Pagardinkite moliūgo sėklomis. Padažui susmulkinkite krapus ir sumaišykite juos su citrinos sultimis, vyno actu, aliejumi, druska ir pipirais bei užpilkite ant salotų.
Pagaminta iš:
Pagaminta iš: