Grikių miltai
Aktyvūs filtrai
Grikių miltai internetu – galimybė mėgautis sveikesniais miltiniais patiekalais
Miltiniai patiekalai yra vienas mėgiamiausių produktų daugelio šeimose ir būtent šių atsisakymas, sveikatos ir grožio vardan nusprendus pakeisti mitybos įpročius, neretai sukelia daugiausia sunkumų. Grikių miltai – sveikesnė alternatyva įprastiems kvietiniams. Iš šio produkto galėsite pagaminti daugybę įvairių patiekalų, kuriuos valgysite be sąžinės graužimo!
Grikių miltų gamyba nesudėtinga ir namų sąlygomis: tereikia sumalti grūstus grikius arba grikių kruopas. Tačiau, žinant, koks užimtas yra šiuolaikinis žmogus, daugeliui patrauklesnė alternatyva – grikių miltai internetu. Garantuojame, jog ant jūsų stalo atsidurs natūralus, ekologiškas produktas, pagamintas iš aukščiausios kokybės grikių, užaugintų be nitratų, herbicidų, pesticidų, pasitelkus 100 proc. žaliąją energiją.
Grikių miltai kulinarijoje: ką galėsite pasigaminti?
Ne paslaptis, jog dalis sveikų, ekologiškų produktų atgula virtuvės lentynose, nes tiesiog pritrūksta idėjų, kaip šiuos panaudoti kasdienėje mityboje . Grikių miltai – tikrai ne tas variantas! Blynai, naminiai makaronai, grikių duona, keksiukai, sausainiai, kokteiliai, apkepai: tik dalis sveikų ir skanių idėjų, kuriomis galite praturtinti kasdienį racioną ar net nustebinti švenčių progą.
Jei abejojate, ar šie miltai, pasižymintys švelniu riešutų poskoniu, bus priimtini jūsų ir šeimos narių skonio receptoriams, „prisijaukinkite“ produktą, pakeisdami juo dalį paprastų miltų, naudojamų įprastiniuose patiekaluose. Taip pratutinsite kasdienį maistą vertingomis maistinėmis medžiagomis ir, tikėtina, grikių miltai, kaina šiek tiek, o organizmui atnešama nauda – net kelis kartus pranokstantys įprastus miltus, taps nepamainomu jūsų kulinarinių eksperimentų ingredientu.
Ar grikių miltai yra sveikas ir maistingas produktas?
Lietuviški grikių miltai yra gaminami išsaugant visas maistines medžiagas, kuriomis pasižymi ši grūdinė kultūra. O grikis, kaip žinia, neretai vadinamas vienu maistingiausių ir naudingiausių žmogaus organizmui augalų visame pasaulyje.
Grikiuose, lyginant su kitomis grūdų rūšimis, yra itin daug, lengvai organizmo įsisavinamų baltymų, kurie savo sudėtimi artimi mėsoje bei kiaušiniuose randamiems baltymams. Vadinasi, grikių miltai puikiai tinka ir vegetarų bei veganų maisto raciono praturtinimui.
Šis produktas unikalus dėl gausios „puokštės“ įvairių mineralų (kalis, magnis, kalcis, varis, geležis, manganas, jodas, fosforas, cinkas, selenas) bei B grupės (vitaminas B2, B3 B5, kuris dar vadinamas pantoteno rūgštimi ) vitaminų.
Grikių miltuose esančių skaidulų, lyginant su kitų rūšių skaidulomis, išsiskyrimo procesas yra ilgesnis, o tai lemia ir ilgesnį sotumą jausmą. Grikiuose nėra gliuteno, vadinasi šiuos miltus gali naudoti ir alergiški žmonės. Žemas šios grūdinės kultūros glikeminis indeksas svarbus ne tik diabetu sergantiems, bet ir asmenims, norintiems padailinti kūno linijas.
Ekologiški miltai iš grikių – maistingas ir sveikas produktas. Tad, įprastus miltus pakeitę grikių, pelnytai galėsite didžiuotis, jog miltiniai patiekalai – vieni populiariausių ant jūsų stalo!