Šakočiai

Rodoma 1-6 iš 6 prekės(-ių)

Aktyvūs filtrai

Šakočiai internetu

Net jei ir nesate užkietėjęs saldumynų mėgėjas ar, dėl mitybos režimo, tenka riboti gardėsių kiekį, net neabejojame, jog gabalėliui šakočio, kuris atsiduria ant dažno lietuvio šventinio stalo, negalite atsispirti ir jūs. Pasiduoti saldžiai nuodėmei retkarčiais galima, ypač, jei tai – skaniausias, iš kokybiškų produktų iškeptas lietuviškas šakotis!

Šakočiai – išvaizda įspūdingas konditerinis kepinys, kurio gamyba namų sąlygomis galima tik turint specialią įrangą. Negana to, tai užimtų daug laiko, kurio, ypač ruošiantis šventėms, ir taip trūksta. Šakočiai internetu – galimybė mėgautis skaniu gardėsiu bei stalo puošmena savęs neapsunkinant!

Norintiems išbandyti naują skonį, patikti turėtų grikių miltų šakotis (kaina priklauso nuo kepinio dydžio). Grikiuose gausu mūsų sveikatai bei išvaizdai svarbių maisto medžiagų, tad mažas šakočio, iškepto iš šių grūdų gabalėlis – ne tik skonio receptoriams nauja, bet ir sveikesnė alternatyva.

Kokia yra šakočio sudėtis?

Šakotis išsiskiria sudėtingu, ilgai trunkančiu gamybos procesu, tačiau produktai, įeinantys į pastarojo sudėtį, yra visiškai paprasti: miltai, cukrus, kiaušiniai, grietinė ir, priklausomai nuo konkretaus recepto, kiti komponentai. Svarbiausia, jog visi šakočio gamybai naudojami produktai būtų natūralus, nebūtų naudojama sintetinio skonio bei kvapo stipriklių.

Natūralu, jog tarp saldumynų ir sveikos mitybos lygybės ženklo dėti negalima, tačiau šakočiai, kuriais siūlome papuošti savo šventinį stalą, išsiskiria išimtinai kokybiška, natūralia sudėtimi. Šiuo kepiniu galite vaišintis ne tik patys, bet retkarčiais drąsiai leisti pasimėgauti ir vaikams. Tai vienas puikiausių desertų ir vaikų šventėms.

Ar šakotis – lietuviškas produktas?

Ne paslaptis, jog dalis žmonių šakotį laiko nacionaliniu lietuvišku desertu. Iš tiesų, šis kepinys, kurį Europoje vienuoliai kepė jau 15-tame amžiuje, mūsų šalį pasiekė tik 20-to amžiaus pradžioje, manoma – iš Vokietijos. Neretai šie kepiniai dar ir dabar pavadinami baumkuchen, kas, išvertus iš vokiečių kalbos, reiškia „pyragą – medį“.

Šakočiai kepami ir mėgiami ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų pasaulio šalių (net ir tolimojoje Japonijoje!). Kiekvienoje jų yra naudojamas unikalus receptas, šakočiai skiriasi net savo forma. Lietuviškas šakočio variantas – vadinamoji „eglutės“ forma, kai kepinio viršuje formuojamos smulkesnės, o apačioje – stambesnės „šakos“.

Šakotis, kuris yra iškeptas iš natūralių lietuviškų produktų ne tik papuoš jūsų šventinį stalą, bet neabejotinai pradžiugins didelių bei ir mažųjų valgytojų skonio receptorius! Šis gaminys gali tapti ir puikia dovana užsieniečiams, reprezentuojančia mūsų šalį.